вторник, 10 ноября 2020 г.

 Перед нами постійно стають питання вибору та розуміння всього що відбувається навколо нас  і ми повинні вміти орентуватись в різних ситуаціях.  Навколо нас велика кількість реклами . Як впізнати вірну інформацію? Де фейкова подача -пропозиція ? Чому виникає інформаційна “реклам - бульбашка” ? На ці на інші питання , що стосуються методів впливу рекламного продукта на нас спробували розібратись 15 паняночок КЗ СОР Глухівський ліцей-інтерна з посиленою військово-фізичною підготовкою  та їх партнер у тернінгу Ірина Терещенко .

Коли розпочавсь тренінг дівчатам запропоновано було написати імя , яке їм довподоби, і це зразу налаштувало на творчість, замість Юлії зявилась Сюзанна, замість Олі - Віолетата  інші нові імена , що допогмогли перетворити тренінг на гру.

Почали з відчуття осені , де є дерево , але без листочків, тому очікування від спільної роботи приєднували як кольорові осінні листочки. Всіх хвилювала запропонована тема тренігу : “Реклама . Методи впливу.”.

Висловивши свою думку , опрацювавши правила роботи, емоційні аспекти , теоретичні відомості, стали практично втілювати  напрацьоване. Об'єднавшись в групи за лічилочкою з номерами розпочалась гра-навчання. Вправа “Як не стати ошуканим рекламою”, у вигляді Світового кафе , захопила паняночок. Поради для подального сприйняття рекламної інформації були досить цікаві та грунтовні.

  Створення міні груп робили вже самі паняночки  за допомогою української лічилки. Переглянули за посиланням рекламу , та визначили - чи можна довіряти цій рекламі або ні . Дівчатам 16-17 років , тому при обговороренні політичної реклами виникли дуже серьозні питання, які з часом ми обов'язково опрацюємо. В ході роботи  напрацювали алгоритм розуміння інформаційної реклами: автор, достовірність, факт.

Вправа “Реклама навколо нас”, зміст якої було визначити за стрічкою важливості вплив на нас реклами, також сподобалось учасникам тренінгу. Вибір робили серед : реклама почштою,вручення реклами особисто в руки,реклама телефоном, робота рекламних агентів,”сарафанне радіо”, реклама в соціальних мережах.

  Вплив громадської думки знову переміг у судженнях учасників трнінгу. Кожна учасниця визначила своє судження стосовно впливу на неї громадської думки, щодо реклами. При підведенні підсумків ми знімали листочки  відповідаючи на запитання :чи вдалось отримати відповіді на поставлені питання-очікування?

” Дерево залишись без листочків, на всі питання задані на початку отримали відповіді, тому будемо чекати зиму”- визначили учасники тренінгу.

 Наприкінці всі обмінялись враженнями та налаштуванням на подальшу роботу..          

 






Комментариев нет:

Отправить комментарий

  Cтворення сприятливого середовища для учасників освітнього процесу постійно проводиться в закладі . Нова українська школа  це - розвиток S...